Proprietarii Nissan au demonstrat caracterul practic al electromobilelor

Proprietarii electromobilelor Nissan au parcurs la volan mai mulți kilometri, decât un automobil cu motor diesel sau pe benzină

Nissan

 Șoferii europeni ai mașinilor Nissan LEAF au parcurs distanțe cu 40% mai mari ca mașinile cu motor diesel sau pe benzină.

  • La moment, în Europa au fost comercializate peste 31000 mașini Nissan LEAF, iar în lume – 150000.
  • Sistemul de telemetrie Car Wings arată, că proprietarii unui LEAF depășesc kilometrajul   anual, parcurs , în mediu, de un automobil european

Compania Nissan a declarat, că Nissan LEAF au parcurs, timp de un an, o distanță cu 40% ma mare (16588 km), decât un automobil European dotat cu tradiționalul motor cu ardere internă. (11539 km).

Lideri sunt proprietarii spanioli de Nissan LEAF, care săptămânal psrcurg în mediu câte 367 km. Urmează suedezii (339 km), și englezii (324 km).

Țara Parcursul săptămânal, km (LEAF) Parcursul anual, km (LEAF)
Spania 367 19084
Suedia 339 17628
Marea Britanie 324 16848
Norvegia 317 16484
Italia 305 15860
Franța 303 15756
Germania 279 14508

Conform datelor recente, automobilele cu motor tradițional (cu ardere internă) pe benzină sau diesel, parcurg în mediu 222 km pe săptămână.

Grație sistemului de telemetrie CarWings, instalat pe LEAF, care înregistrează datele reale despre parcursul mașinii, compania Nissan poate spune, că posesorii unui LEAF parcurg săptămânal în mediu 319 km fără a emana în atmosferă vreun gram de gaze nocive.

Conform altor date, rezultate din cercetările companiei, 89% dintre proprietarii unui LEAF încarcă bateriile mașinii noaptea, de la rețeaua de acasă, economisind pe fiecare kilometru parcurs (cheltuielile constituie cca 2 pense per kilometru ).

Acesta este stilul LEAF- primul electromobil pentru masele largi de consumatori, vânzările căruia au început acum 4 ani (în a. 2010 ).Azi acesta este un bestseller electromobilistic. În lume, au fost comercializate 150000 LEAF, dintre care peste 31000 – în Europa. Succesul Nissan LEAF este confirmat și de faptul, că din momentul începerii vânzărilor proprietarii lui au parcurs în total peste 1 miliard de kilometri.

Jean-Pierre Diernaz, director Nissan Europe ,secțiunea electromobile, a spus: „De la bun început am susținut, că Nissan LEAF este mult mai mult decât un simplu automobil urban, sau al doilea automobil al familiei. Azi, o putem demonstra cu cifre reale. Clienții noștri ne spun adesea, că au procurat un Nissan LEAF ca pe un al doilea automobil în familie, dar îl folosesc mai des decât pe altele. Datele pe care ni le oferă sistemul CarWings o confirmă. Clienții spun că fenomenul este urmarea cheltuielilor foarte mici pentru combustibil, deservire, precum și silențiozitatea unui Nissan LEAF. După el, nu te mai poți așeza la volanul unui automobil cu motor tradițional pe benzină sau diesel „.

Recent, compania Nissan și-a lărgit șirul de modele de electromobile și a început producerea unui furgon/microbus compact e-NV200.